• Regisztráció
AllasKerdesek.hu

Álláskereséssel, munkahelyekkel, munkalehetőségekkel, kapcsolatos kérdések és válaszok honlapja.

Tedd fel a kérdésed, hogy választ kapj!
A legújabb E-cigi MOD-ok, Ecigi Akció Extrem E-liquid, E-liquid Outlet
+3 értékelés
Milyen megszólítással írjam a levelet? Tisztelt / Kedves? Hölgyem, Uram / Hirdető, Munkáltató? Melyik jobb?
Legtöbb esetben nem írnak céget és hogy ki adta fel, semmi lényeges infót.

3 Answers

+1 értékelés
Személy szerint nem szoktam túlbonyolítani, én a "Tisztelt Cím!" -et használom. Bár sokat számít egy megszólítás, valószínűleg nem ez lesz a döntő benyomás vagy információ a jelentkezésem elbírálásakor. Ha nincs név akkor szerintem kár odaírni, hogy hölgyem, vagy uram, mivel nem ismerjük a hirdetőt, a kedvest is fölöslegesnek találom, mert lehet hogy egyáltalán nem az.

A Tisztelt Címen, nem lehet megsértődni, nem udvariatlan, unisex, visszafogott, nem tolakodó, ha már megismertük személyesen is a hirdetőt, akkor jöhet esetleg a "Kedves".
+1 értékelés
Rengeteg személytelen hirdetésre válaszoltam már és mindig ezt írtam: "Tisztelt Hirdető! "  Ez bevált nálam...

 A legtöbb hirdető annyira titkolózik, hogy se cégnév, se ügyintéző név nincs feltüntetve, szerintem ez már arra utal (többnyire), hogy nem túl komoly munkaajánlatról lesz szó (pl. MLM, ügynöki munka,otthoni munkának nevezett beugratás, stb. ). Persze azért vannak kivételek. Mindenesetre ez nekem nagyon nem tetszik, így nem is hízelgek senkinek a "kedves" jelzővel.
0 értékelés
Én egyszerűen "Jó napot" kívánok, a végén "Visszajelzését előre köszönöm, üdvözlettel ......." befejezéssel (a pontok helyén a teljes név: vezeték- és keresztnév, elérhetőség: postacím, telefon).
...